Dank zij de overheid grijpen de Jeugdbendes de macht: Turnhout

Image

Doordat de Belgische autoriteiten geen concrete maatregelen wensen te nemen om een einde te maken aan de door bendes uitgeoefende terreur, grijpen de jongerenbendes in kleinere steden steeds meer en meer de macht…

—–

Turnhout spreekt schande over ‘rijkeluiskindjes’ na mishandeling op Vestdijk Eindhoven

23 januari 2013

TURNHOUT – Er wordt steeds meer bekend over de verdachten van de zware mishandeling aan de Vestdijk in Eindhoven, op 4 januari. De acht verdachten zijn bijna allemaal jongens van rijke komaf.

Dat zeggen verschillende leerlingen van de Handelsschool in het Belgische Turnhout, waar een aantal jongens op school hebben gezeten. “Het is hier het gesprek van de dag”, zegt een leerling.

‘Vechtersbaas hoeft niet terug te komen’

Over de verdachten doen verschillende verhalen de ronde. Zo zegt een aantal leerlingen dat er weleens drugsgebruik in het spel is. Anderen zeggen dit niet te herkennen. Wel wordt er gezegd dat de jongen die de meeste trappen uit heeft gedeeld, in Turnhout bekend staat als een vechtersbaas. 

Die jongen sportte bij fitnesschool Do-It. De eigenaar van die school: “Hij en nog een of twee jongens zitten op onze sportschool. Maar niet voor lang. Na deze laffe daad hoeven ze niet terug te komen.”

De acht jongens vormen geen hechte vriendengroep. Zij kennen elkaar via via. Twee jongens hebben zich inmiddels gemeld bij de politie. De verdachten sloegen en schopten op 4 januari herhaaldelijk op een 22-jarige man uit Oirschot in. Dat gebeurde zonder aanleiding. 

http://www.omroepbrabant.nl/?news/1874181073/Turnhout+spreekt+schande+over+rijkeluiskindjes+na+mishandeling+op+Vestdijk+Eindhoven.aspx

Foto: Gerechtshof Turnhout

====

31.3.2013 – Turnhoutse relschoppers worden niet uitgeleverd aan Nederland:
http://werkgroep-morkhoven.skynetblogs.be/archive/2013/03/31/turnhoutse-relschoppers-worden-niet-uitgeleverd-aan-nederlan.html

17.4.2013 – ‘Regering Di Rupo bindt de strijd aan tegen jeugdbendes’:
http://werkgroep-morkhoven.skynetblogs.be/archive/2013/04/17/regering-di-rupo-bindt-de-strijd-aan-tegen-jongerenbendes.html

14.3.2013 – Waarom is het nationaal veiligheidsplan belangrijk voor uw veiligheid?:
http://werkgroep-morkhoven.skynetblogs.be/archive/2013/03/14/waarom-is-het-nationaal-veiligheidsplan-belangrijk-voor-uw-v.html

Advertisements

2 thoughts on “Dank zij de overheid grijpen de Jeugdbendes de macht: Turnhout

 1. Politie: “Jongerenbendes grijpen ook in kleinere steden de macht”

  3 augustus 2012

  De liberale vakbond VSOA-Politie reageert scherp op de vrijlating van de zes relschoppers in Vilvoorde. “Het wordt tijd dat politiek en justitie niet meer aarzelen en de ernst van de situatie inzien. Er dienen echte straffen worden uitgesproken”, klinkt het vrijdag in een perscommuniqué.

  VSOA-Politie heeft de laatste dagen opnieuw “met verbijstering” kennis genomen van zware geweldpleging tegenover politieambtenaren, waarbij collega’s ernstig gewond raakten in Mechelen en Vilvoorde, klinkt het.

  “Politiek en magistraten moeten stoppen met talmen. De politie en de bevolking wachten op een standvastige en ondubbelzinnige reactie”, aldus het VSOA.

  BHV
  De politievakbond vindt het bovendien “zeer goedkoop” dat de beslissing van de onderzoeksrechter gemengd wordt met de splitsing van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde.

  Volgens het VSOA zijn er ook in Vlaanderen nog steeds rechters die geweld tegen de politie “inherent aan de functie vinden”.

  Tenslotte wijst de politievakbond er op dat door een gebrek aan krachtdadig optreden van de beleidsmensen jongerenbendes nu ook in kleinere steden “de macht over de straat proberen te grijpen”, terwijl volgens hen dergelijke bendes enkel in grootsteden actief waren.

  http://www.vandaag.be/binnenland/102314_politie-jongerenbendes-grijpen-ook-in-kleinere-steden-de-macht.html

 2. Nederland

  15 april 2013

  Jeugdbendes nog niet van straat

  De doelstelling van Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) om binnen 2 jaar alle criminele jeugdbendes van straat te halen, is niet gehaald, onder meer omdat er ook weer nieuwe bijkomen.

  Het aantal problematische jeugdgroepen is vorig jaar wel verder gedaald. Dat blijkt uit cijfers die Opstelten maandag bekend heeft gemaakt.
  Opstelten wijst er wel op dat het aantal hinderlijke jeugdgroepen sinds 2009 bijna is gehalveerd. Het aantal criminele jeugdbendes bedroeg in 2009 nog 92.

  Nederland kende eind vorig jaar 976 jeugdgroepen, waarvan 731 hinderlijke, 186 overlastgevende en 59 criminele. Dat is een daling van 16 procent ten opzichte van 2011 en van 46 procent vergeleken bij 2009.

  De minister is nog niet tevreden over de aanpak van de jeugdgroepen. ”De daling is positief, maar we willen ze van de straat houden en daar moeten we op blijven inzetten.”
  Hij blijft het beleid van strafrechtelijke en bestuursrechtelijke acties voortzetten tot eind 2014.

  Door: ANP

  http://www.nu.nl/binnenland/3398655/jeugdbendes-nog-niet-van-straat.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s