Brussels PS-schandaal voor rechter

Belgium.Emir.Kir

Ter herinnering

3.9.2008

Het Brusselse parket heeft Jean Thomas, jarenlang topman van de beursgenoteerde vastgoedgroep Immobel, samen met twee PS-schepenen, Merry Hermanus en Isi Halberthal, en vastgoedtopman Philippe Blaton gedagvaard voor de correctionele rechtbank. Dat schrijft De Tijd.

Ze worden verdacht van valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken, verduistering van overheidsgelden, heling en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Het gaat om fraude met een miljoenenbouwcontract in Elsene. Het contract werd al in 1992 uitgereikt door de Brusselse regering. Twee bouwgroepen, Louis De Waele en Bâtiments et Ponts Construction (BPC), werden destijds bevoordeeld om het lucratieve contract in de wacht te slepen.

Volgende week woensdag moeten zeven verdachten verschijnen voor de strafrechter. (belga/sps)

http://www.demorgen.be/dm/nl/3625/Verkiezingen-2012/article/detail/1518401/2012/10/16/Sint-Joost-ten-Node-Emir-Kir-wordt-burgemeester-en-verlaat-Brusselse-regering.dhtml

Foto: Emil Kir (PS) wiens chauffeur en aangetrouwd familielid Kemal Camsari destijds veroordeeld werd tot 30 maanden gevangenisstraf waarvan de helft met uitstel voor zijn betrokkenheid bij internationale wapensmokkel. Camsari werd in de loop van het proces vrijgelaten en werd opnieuw chauffeur van Kir, die intussen de nieuwe burgemeester van Sint-Joost-ten-Node was geworden.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1552599/2012/12/21/Chauffeur-van-Emir-Kir-krijgt-celstraf-voor-wapensmokkel.dhtml

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s