Kindermisbruik: Nederland blijft in gebreke

Image

Het is duidelijk dat de Nederlandse overheid ten gevolge van de sterke aanwezigheid van pedocriminelen in de Nederlandse politiek, de kindermisbruiken dichtdekt.

Er is niet alleen de zaak Demmink waarin er nooit onderzoek naar misbruik werd gevoerd maar ook de zaak Van Den Brink waarin de ouders die aangifte deden van kindermisbruik, eerst zelf werden beschuldigd waarop de kinderen vervolgens door de Justie in een instelling van de Nederlandse Jeugdzorg werden geplaatst terwijl kindermisbruik daar veel voorkomt zonder dat er iets aan wordt gedaan.

===

Grote stilte over misbruik in de jeugdzorg

  • februari 15, 2013

rieke-samsonAMSTERDAM – Toen Rieke Samson in oktober haar onderzoek naar seksueel misbruik in de jeugdzorg presenteerde, beloofde de politiek ‘alles op alles’ te zetten om nieuwe schandalen te voorkomen. Inmiddels zit er een nieuw kabinet en is het volgens Samson ‘oorverdovend stil’ in Den Haag. Donderdag probeerde Rieke Samson de Tweede Kamer nog één keer wakker te schudden.

Er is alleen met papier geschoven sinds uw alarmerende rapport verscheen?
‘Dat is wel het beeld dat oprijst uit de reacties van het ministerie en de beantwoording van Kamervragen. Daarin staat: we gaan het bestuderen, we kijken ernaar. Er worden geen concrete, controleerbare verbeteringen voorgesteld. Verantwoordelijkheden worden doorgeschoven naar het onderwijs, de instellingen, de taskforce die in het leven is geroepen. Het ministerie doet zelf vrijwel niets, maar op papier klopt de Haagse werkelijkheid weer.’

Zo gaat het wel vaker met problemen in Den Haag: er wordt een onderzoekscommissie op gezet, er verschijnt een rapport en iedereen kan weer rustig slapen.
‘Ik heb dat patroon proberen te voorkomen door de twee ministeries en Jeugdzorg Nederland tijdig te informeren over onze conclusies. Ze wisten al ver voor oktober welke kant het uit zou gaan. Maar het blijkt taaie materie, het ontbreekt aan veranderkracht.’

Wat moet er gebeuren?
‘Wij hebben bijvoorbeeld aanbevolen dat in de opleidingen een verplicht onderdeel seksuele ontwikkeling wordt opgenomen. Het ministerie wil dan eerst inventariseren wat er nu al precies wordt aangeboden binnen opleidingen. Dat duurt weer een jaar, dat is tijdverspilling. Het kan simpeler: vraag drie deskundigen uit het onderwijs welke instellingen al een goed lesprogramma hebben en voer dat programma landelijk in. Mensen in de praktijk weten precies welke aanpak werkt, dat hoeft niet opnieuw te worden onderzocht. Het ministerie schermt ook steeds met allerhande meldcodes. Melden van vermoedens van misbruik is goed, maar niemand weet wat er vervolgens moet gebeuren. Hoe ga je een melding onderzoeken, welke hulp krijgt het kind? Het zou goed zijn als het ministerie een bestuurlijk zwaargewicht aanstelt die de kant van de slachtoffers vertegenwoordigt, die zegt: en zo gaan we het doen.’

Die zwaargewichten zijn er toch al? Oud vicepremier André Rouvoet leidt een commissie die adviseert over het voorkomen van misbruik in de jeugdzorg en er is een taskforce met Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam.
‘Maar die doen niks. Rouvoet wacht naar ik begrijp op een advies van Jeugdzorg jeugdzorgNederland. En Van der Laan heeft een baan voor honderd uur per week, die heeft helemaal geen tijd. Ik weet dat de mensen waarschijnlijk zelf het idee hebben dat ze heel hard bezig zijn. Maar voor de buitenwereld gebeurt er niks waarneembaars. Daarom moet er iemand komen die af en toe een heilig huisje omvertrapt.’

Wat let u?
‘Ik heb al tegen te veel heilige huisjes aangeschopt. Ik merkte het nu ook weer in de Tweede Kamer, daar heerste een beetje het gevoel: daar is ze weer. Men is Samson-murw. Nu moet een ander het stokje overnemen.’

Bron Nederlands Dagblad nd.nl, Lees ook het artikel ‘Oorverdovend stil rond misbruik

Commentaar

De slager kan natuurlijk niet zijn eigen vlees keuren. Dus wat Rouvoet (quote: “Rouvoet wacht naar ik begrijp op een advies van Jeugdzorg”) doet is absurd. Maar wat kun je verwachten van al die acteur-politici die allemaal de zelfde agenda dienen!?

Het is bar en boos gesteld binnen Jeugdzorg, dat moge duidelijk zijn. Uit betrouwbare bron weet ik dat er ook gesjoemeld wordt met de cijfers en budgetten. Wat belangrijk is om te vermelden, is dat men de problemen te lijf wil gaan door middel van seksuele opvoeding. Daarin schuilt nu juist wat mij betreft het grootste gevaar! Daarvoor verwijs ik onder meer naar dit artikel waarin ik uitleg hoe de algehele consensus in dit land is aangaande ‘seksueel ontwikkeling’. En de grote vraag is dan: Wie worden die seksuele opvoeders en wat is de boodschap? Ik vrees met grote vreze!

Juist pedofielen zijn geneigd om zich te nestelen in organisaties waar zij met kinderen om kunnen gaan. Dat hebben we gezien aan Robert M., maar blijkt bijvoorbeeld ook in deze uitzending van Alberto Stegeman. Ik wil natuurlijk niet iedereen over één kam scheren, maar je moet zeer alert zijn in deze tijden.

Mijn advies: houd uw kinderen zo ver mogelijk bij jeugdzorg vandaan! En kijk extreem goed uit met kinderdagverblijven, babymassage-therapeuten en dergelijke!

http://martinvrijland.com/2013/02/15/grote-stilte-over-misbruik-in-de-jeugdzorg/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s