Koffie met de wortels van een paardenbloem

paardenbloem
Voor veel mensen gaat er niets boven een heerlijke kop koffie en een bak paardenbloemkoffie zal daar geen verandering in brengen, maar toch is het de moeite waard om af een toe je koffie te laten staan en in plaats daarvan een kop paardenbloemkoffie te nuttigen!

Onze zo vertrouwde paardenbloem die ons overal vergezelt langs wegen en paden heeft veel goede en genezende eigenschappen, maar hoe breng je jezelf ertoe om regelmatig van die genezende eigenschappen te profiteren zonder dat het veel moeite kost of jezelf op kosten te jagen? Wel, maak je eigen paardenbloemkoffie!

De gebruikelijke tijd om de paardenbloem te oogsten is eigenlijk in juni, maar dat komt omdat hij dan in bloei staat en daarom makkelijk te vinden is. Voor paardenbloemkoffie gebruik je de wortel en die kan in principe elk moment van het jaar geoogst worden. Wel is het zo dat in de herfst de wortels het dikst zijn en met dikkere wortels heb je dus makkelijk een grotere opbrengst.

https://huldaclarktuin.wordpress.com/2014/10/17/maak-je-eigen-paardenbloemkoffie/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s